11
Aug
09

Eggless Chocolate Cake

Pas nerima orderan ini aku masih nyantai2 ajah..okeyyy…kalo mau pake foto ya kirim keemailku…taunya pas terima email ada embel2 I want small cake , dont put egg…(whatzzzz????) bijimana caranya bikin cake ga pake telor, mana tadinya mo aku kasih lapsur hihihi yang isinya telor semua…mana dah ga ada waktu coba2 lagi…jadinya browsing sana sini..tanya sana sini..berbekal resep2 dari internet pergilah aku ke toko bahan..( yang menyebabkan biaya beli2 bahan buat uji coba nya lebih mahal dari harga kuenya…hihihi)

nyangkut disini ada resep yang paling gampang and bahannya ga susah2 : http://lifestyle.iloveindia.com/lounge/eggless-cake-recipe-588.html

Ingredients
  • 200 grams Condensed Milk
  • 140 grams (5 oz) Self-raising Flour
  • 1 tsp Baking Powder
  • 1/2 tsp Soda Bi-carb
  • 60 ml Melted Butter or Margarine
  • 1 tsp Vanilla Essence
  • 75 ml Water
Instructions
  • To start with, take the flour, baking powder and soda bi-carb in a bowl. Sieve them collectively.
  • Add flour mixture, condensed milk, melted butter, vanilla essence and water in a bowl. Beat the mixture well.
  • Pour the mixture into a greased tin of 150 mm (6″) diameter.
  • Keep the tin for baking in an oven, set at 200 degree C, for 10 minutes. Afterwards, reduce the temperature to 150 degree C and bake the cake for another 10 minutes.
  • When the cake leaves the sides of tin and becomes quite spongy, it is ready.
  • Remove the tin from the oven and allow it to rest for one minute. Invert the tin over a slab and tap sharply, to take out the cake.
  • Let the cake to cool down a bit. Keep it in a plate and garnish, if you want. The eggless cake is ready to serve.

dag dig dug..sambil nyoba resep lain yang katanya telor bisa disubtitute ama yoghurt..and si cake yang ini tak intipin dioven kayaknya bagus ajah..and…ini dia cake yang tidak pake telor ini:

wohohohoga gak keliatan bedanya dengan cake2 bertelor sejibun kan???? agak burem fotonya ga sempet ngambil kamera jadi pake kamera hp ajah…

Ceritanya motifnya mo india2 gitu hihihi abis bikin kue makin geleng2 deh eykeuh.


2 Responses to “Eggless Chocolate Cake”


  1. August 13, 2009 at 1:14 pm

    Vic, klo mau resep2 yang eggless boleh mampir ke http://NoEggpantry.blogspot.com.
    Semoga bermanfaat ya….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Award

Internet Sehat

Greeting from VICKA

Hai..hai vicka is A (newly)MOTHER (I am really proud of having this new title) with one cute&handsome baby boy VARRICK (Nuarsyiiissss) still working, Love Baking, less capability of writing..but want to share some parts of my life to all of you..

CONTACT VICKA

VICKA Kota Wisata Cibubur EMAIL:Vickaaa@Gmail.com YM ID:Vicka99ok Phone:081806126051

Categories

Flickr Photos

More Photos
August 2009
M T W T F S S
« Jul   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Follow Me on Twitter @vickacakes

Varrickmom’s Visitors


%d bloggers like this: